Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η εξαίρεση στον κανόνα...

   Καλησπέρα!Ένας άνθρωπος στη σημερινή πραγματικότητα κρίνεται απο τον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία με βάση - τις περισσότερες φορές - την εξωτερική του εμφάνιση και την άνεση που έχει στο να δημιουργεί διαπροσωπικές σχέσεις.Με λίγα λόγια αυτός θεωρείται cool!Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις...Μια απο αυτές ( ίσως η κλασσικότερη όλων ) είναι ο κ.Νίκος Λυγερός.Ο άνθρωπος αυτός κατέχει μια απο τις υψηλότερες θέσεις ανάμεσα στα λαμπρότερα μυαλά του αιώνα μας καθώς το IQ του αγγίζει τον αριθμό 189!
   Όπως κάθε έξυπνος άνθρωπος τέτοιου βεληνεκούς ο κ. Λυγερός έχει ασχοληθεί με μια πληθώρα θεμάτων τόσο διαφορετικών μεταξύ τους,συνάμα όμως τόσο "απλών" κάτω απο την αναλυτική σκέψη του ενώ συνολικά οι δημοσιεύσεις του ξεπερνούν τις 3.600 με Θέματα :φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, μάνατζμεντ και οικονομίας.
   Ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή της!
   Δεν μπορούμε να πούμε οτι τον χαρακτηρίζει ενα επάγγελμα καθώς είναι Μαθηματικός,Ζωγράφος,Καθηγητής,Ποιητής,Διπλωμάτης,Αναλυτής κλπ κλπ...
   Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι οτι σε μια κοινωνία που ως κριτήριο επιτυχίας και ευτυχίας είναι τα χρήματα και η βολική ζωή ο κ.Λυγερός αποτελεί ενα φάρο που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να τον πλησιάσουμε...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου